Nieuwe Leiebrug tussen Ooigem en Desselgem krijgt vorm

Redactie KW

Met de plaatsing van de bogen krijgt de nieuwe Leiebrug tussen Ooigem en Desselgem verder vorm. De werken verlopen nog steeds volgens planning om tegen het voorjaar af te zijn.

Nadat het wegdek begin oktober – met een dagje vertraging – op zijn plek werd gelegd, heeft de nieuwe brug over de Leie zaterdag volledig vorm gekregen. De eigenlijke bogen werden geïnstalleerd, waardoor de stalen boogbrug van 99 meter lang en ongeveer 19 meter breed ongeveer intact is.

De volgende stap van de belangrijke infrastructuurwerken tussen Ooigem en Desselgem is de afwerking van de brug. Nadien wordt de omgeving van de brug nog aangepakt.

De plaatsing van de nieuwe, hogere Leiebrug tussen Ooigem en Desselgem maakt deel uit van het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen. Daarbij wil de Vlaamse Waterweg van de binnenvaart een sterker alternatief maken voor het goederenvervoer op de weg. De kosten worden geraamd op zo’n 5,8 miljoen euro. Tegen het voorjaar van 2022 moet de nieuwe brug openen voor het verkeer.

(PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.