Nieuw wegdek in Larestraat, Nieuwburgstraat, Vliegweg en Edestraat

© GST
© GST
Redactie KW

Het wegdek in de Larestraat, Nieuwburgstraat, Vliegweg en Edestraat in Oostkamp is toe aan een structurele onderhoudsbeurt. De werken omvatten het affrezen en vernieuwen van de toplaag van het asfalt in de Larestraat en een deel van de Vliegweg.

In de Nieuwburgstraat wordt het bestaande betonnen wegdek opgebroken en vervangen door een nieuwe laag asfalt. De zijweg Nieuwburgstraat wordt uitgebroken en volledig vernieuwd. De bocht van de Edenstraat wordt vernieuwd in beton en het einde van de Edenstraat wordt opgebroken en aangelegd in waterdoorlatend grind. De bocht aan Fribone in de Vliegweg wordt plaatselijk hersteld waar nodig.

Zowel in de aanloop naar als tijdens de uitvoering van de werken zal aan de straatbomen de nodige aandacht besteed worden. Een bezorgdheid die ook gedeeld wordt door Dieter Vanparys (Vlaams belang ) die tijdens de voorbije gemeenteraad vroeg wat er gedaan kan worden tegen de boomwortels die het huidige wegdek omhoog duwen. Waarop Delphine Roels, schepen verantwoordelijk Openbare Werken, antwoordde: “In eerste instantie zuller er zeven proefsleuven gemaakt worden om een duidelijk beeld te krijgen van de bestaande wortels . Er zal ook met zekerheid gewerkt worden met worteldoeken om beschadigingen in de toekomst te beperken. Ook het affrezen zal moeten gebeuren met respect voor de wortels van de bomen. Het gaat nu enkel om een structureel onderhoud waardoor de weg voor 15 jaar weer in goede staat moet zijn. “

De kostprijs van de onderhoudswerken werd geraamd op 709.894,90 euro. De bewoners werden geïnformeerd over dit dossier. Eens de aannemer gekend is, zal de gemeente meer zicht hebben op de exacte uitvoeringsperiode en de bereikbaarheid van de woningen en bedrijven tijdens de werken waarna er terug contact zal opgeomen worden met de bewoners. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.