Nieuw wegdek en riolering voor Kleine Warande in Gistel

foto TVA
foto TVA
Redactie KW

Er wordt werk gemaakt van de heraanleg van de Kleine Warande nabij de Oostmolen. De gemeenteraad keurde tijdens de vorige zitting een samenwerkingsovereenkomst goed tussen nutsmaatschappij Fluvius en de stad. “Afgelopen december stelden we al een voorontwerp op om deze straat aan te pakken”, zegt schepen Geert Deschacht (Open VLD).

De Kleine Warande is een niet onbelangrijke weg van en naar bijvoorbeeld basisschool Gravenbos. “Buurtbewoners klagen, terecht, over een wegdek in slechte staat met verzakkingen, scheuren en putten”, vertelt schepen Geert Deschacht. “Uit inspectie van Fluvius is gebleken dat ook de riolen in een slechte toestand verkeren. Na aandringen zijn we op een versneld subsidieprogramma van de Vlaamse Milieumaatschappij terechtgekomen waardoor deze weg in korte tijd vernieuwd kan worden.”

Naast de heraanleg van het wegdek wordt aan de kant van de pare huisnummers ook een voetpad aangelegd. Aan de overzijde komen grasbetontegels.

2022

Allicht zullen de platanen in de straat plaats moeten maken voor nieuwe, jonge bomen. “De wortels van de bomen brengen de riolering schade toe en zullen zelf beschadigd geraken tijdens deze grondige werken. Ik moet er wel aan toevoegen dat het nog lang niet zeker is of (alle) platanen worden vervangen. Het gaat nog altijd maar om een voorontwerp dat in een latere fase aan de bewoners zal worden voorgelegd.”

De heraanleg zal 950.000 euro kosten, exclusief btw. Het stedelijk aandeel is beperkt tot 225.000 euro, exclusief btw. “De bewoners hebben intussen een brief ontvangen om een afspraak te maken met een afkoppelingsdeskundige voor hun aansluiting op het gescheiden rioleringsstelsel”, geeft schepen Deschacht nog mee.

“De aanbesteding voor de heraanleg moet voor oktober 2021 gebeuren, waardoor we allicht in 2022 met de werken van start kunnen gaan. We plannen na de zomer van dit jaar werken in de Vaartstraat en zullen niet alles tegelijk openbreken. Vooral ook niet tijdens de inrichting van het vaccinatiecentrum in Zomerloos in de nabijgelegen Sportstraat”, besluit burgemeester Gauthier Defreyne (Open VLD).

(TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier