https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Niet langer natte voeten aan Wulfsberg in Zwankendamme

(GF)
(GF)
Redactie KW

Er komt over enkele maanden een oplossing voor de natte voeten van de fietsende Zwankendammenaars aan het stoplicht aan Wulfsberge. Het stukgereden wegdek wordt hersteld. Maar een brug, nee, die komt er dus niet.

Heel wat fietsende Zwankendammenaars zijn het beu om na elke hevige regenbui met de voeten in het water te staan, aan het kruispunt van Wulfsberge met de N31 Expresweg, als ze op een veilige manier aan de overkant willen geraken. Op die plek staat de knop waarmee ze het verkeerslicht kunnen bedienen. Het wegdek is er, door het zware verkeer, volledig kapotgereden.

“Ik heb het probleem al in januari aangekaart bij het Agentschap Wegen en Verkeer, dat verantwoordelijk is voor deze weg”, vertelt Matthias Bil, secretaris van Open Vld Brugge. “Op langere termijn wordt een heraanleg van het wegdek voorzien, maar van een directe ingreep was geen sprake. Ik heb dan maar het kabinet van mijn partijgenote Vlaams minister Lydia Peeters gecontacteerd en de situatie geschetst. Vorige week donderdag heb ik de bevestiging gekregen van het kabinet dat de werken gepland zijn voor de maand april of mei. Eind maart is er een vergadering gepland met de aannemer en de lokale politie.”

Geen brug

Intussen is het voor de Zwankendammenaars duidelijk dat ze niet meer moeten rekenen op een zogeheten Hollands Complex, waarvoor ze ooit toelichting hadden gekregen. Er zou een brug over de drukke weg naar Zeebrugge komen, om veilig te kunnen oversteken. Nu staan er verkeerslichten. Toch blijft het gevaarlijk: heel wat vrachtwagens negeren tegen hoge snelheid het rode stoplicht op die plaats. En vorige week pas werden de verkeerslichten door een vrachtwagen aangereden.

(SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.