Met omgevingsvergunning op zak kan herinrichting Ieperse Steenweg in het voorjaar van 2022 starten

Zo zal de Ieperse Steenweg er na de werken uitzien. © AWV
Xavier Coppens

Nu de omgevingsvergunning werd toegekend, staat de herinrichting van de Ieperse Steenweg in Veurne weer een stap verder. AWV start nu met de procedure om een aannemer te kiezen en hoopt tegen het voorjaar van 2022 de werken aan te vatten.

Eind 2020 vroeg het agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een omgevingsvergunning aan voor de herinrichting van de Ieperse Steenweg in Veurne. Aan die aanvraag was ook een openbaar onderzoek gekoppeld. Nu die vergunning is toegekend, kan het project concreter worden voorbereid.

Volgende maand start AWV met een aanbestedingsprocedure. “Zo kiezen we een aannemer die de werken gaat uitvoeren. Zodra een aannemer is gekozen, wordt in samenspraak de planning van de werf opgemaakt. De startdatum is afhankelijk hoe vlot alle procedures verloopen. Als alles volgens plan verloot, starten de werken volgend voorjaar”, licht woordvoerder Eveline Vandecaetsbeek toe.

Ventwegen

De Ieperse Steenweg tussen de E40 en de grens met Alveringem gaat er in de toekomst helemaal anders uitzien. Langs de hoofdweg komen ventwegen. Die zijn bedoeld voor fietsers en lokaal verkeer en zorgen voor een vlottere doorstroming van het verkeer op de hoofdweg. Fietsers rijden bovendien niet meer naast het autoverkeer, maar worden gescheiden door een gracht en/of een groene zone.

Burgemeester Peter Roose is blij met deze nieuwe stap voorwaarts. “De afgifte van een omgevingsvergunning voor een grondige en veilige herinrichting van de N8 op Veurns grondgebied mag gerust als een mijlpaal beschouwd worden in een cruciaal dossier voor de Westhoek.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier