https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Legendaledreef in Oostkamp feestelijk geopend

© GS
Redactie KW

De ingrijpende werken voor de herinrichting van de Legendaledreef in Oostkamp zijn afgerond en de inwoners waren uitgenodigd om samen met de gemeente Oostkamp en het studiebureau de straat feestelijk te openen en in te wandelen. De straat werd voorzien van energiezuinige ledstraatverlichting, nieuwe groene opritten, nieuwe greppels en een nieuw wegdek met veel aandacht voor inspijpeling van het hemelwater.

“Met deze werken investeerden we 523.489,56 euro in wijkverfraaiing. Met het ontwerp kozen we voor infiltratie en duurzaam omgaan met regenwater en hebben we een groene as, zijnde de historische dreef van kasteel Erkegem, nog versterkt.” Weet burgemeester Jan de Keyser te vertellen.

Straatambassadeur

Georges Debacker, die voor de bewoners als straat ambassadeur een beetje het klankbord is van de straat kruide zijn toespraak vanuit het straatgevoel en beleving.

“Er werd ook fors geïnvesteerd in onze straat, met uiteindelijk toch wel een heel positief resultaat. Vanzelfsprekend, zoals bij alle grote werkzaamheden, waren er wel wat akkefietjes en probleempjes. Veel van deze zaken konden opgelost worden via Pieter Durinck, die piloot was voor dit project. Globaal kunnen we zeker tevreden zijn denk ik. Om die reden staan we hier nu ook.”

Geluidsmuren

Georges haalde het reeds lopend dossier even naar boven voor de geluidsmuur naast de E40. ”Als zijdelings project kwam dan de aarden berm die voor een geluidsafname moest zorgen. Dat lukt gedeeltelijk, hoewel omwonenden van dit deel van de dreef minder gelukkig zijn met de geringe hoogte van de berm hier. Qua geluidshinder is het echter het eerste deel van de dreef die het hardst te verduren krijgt met het van bovenaf komende geluid van de snelwegbrug.”

“Ik hoop dat onze burgemeester snel volksvertegenwoordiger of minister wordt. Als we zien dat in het Jabbeke van mijnheer Bogaert er geluidswerende muren staan voor weiden waar zelfs geen koeien in lopen en dat aan de andere zijde van Oostkamp, in het Aalter van mijnheer De Crem, er ook geluidswerende muren komen, beide heren waren volksvertegenwoordiger of minister, dan hoop ik dat onze burgemeester ook nog een stapje hoger zet, zodat ik bekom waar ik reeds dertig jaar voor strijd”, besluit Georges Debacker.

Burgemeester de Keyser wist nog mee te geven dat er reeds gespreken lopen met AWB en dat de geluidsmuren in Oostkamp ook in deze gesprekken aanwezig zijn.

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.