Leffingebrug tijdelijk onderbroken voor onderhoudswerkzaamheden

Vanaf volgende week worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Leffingebrug.© LC
Vanaf volgende week worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Leffingebrug.© LC
Redactie KW

De Vlaamse Waterweg voert tussen 19 en 30 april onderhoudswerken uit aan de brug over het kanaal Plassendale-Nieuwpoort in Leffinge. Tijdens de werken zal de brug zes dagen afgesloten zijn voor het verkeer.

De werken omvatten schilderwerken van onder meer de leuningen, de hoofdliggers en de brugstructuur. Aannemer Braet uit Nieuwpoort staat in voor de werkzaamheden en zal proberen om de hinder zo beperkt mogelijk te houden, maar toch zal het noodzakelijk zijn om de brug een aantal dagen volledig af te sluiten voor alle verkeer. Dat zal het geval zijn tijdens de eerste week van de werken van maandag 19 april tot en met vrijdag 23 april van 8 tot 17 uur en op vrijdag 30 april van 8 tot 17 uur.

Er wordt signalisatie geplaatst zodat er een omleiding kan worden gevolgd. Afhankelijk van de weersomstandigheden is de duur van de werken op twee weken voorzien. Ook de bus van de Lijn zal een ander traject volgen en bijgevolg zullen de haltes Dorp, Kerkhof en Zonneveld tijdelijk worden geschrapt. (PBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.