Kwagatstraat in Ruddervoorde door rioleringswerken vanaf vandaag tot 15 mei afgesloten voor alle verkeer

De Kwagatstraat wordt door rioleringswerken afgesloten tussen het kruispunt met de Bergenstraat en de Canadastraat.© GST
De Kwagatstraat wordt door rioleringswerken afgesloten tussen het kruispunt met de Bergenstraat en de Canadastraat.© GST
Redactie KW

Maandag 26 april wordt de Kwagatstraat in Ruddervoorde door rioleringswerken onderbroken voor alle verkeer. De werken zullen waarschijnlijk duren tot 15 mei. Deze verbinding van de Torhoutsestraat en de Sijslostraat is een drukke sluipweg en op dit traject zal zeer binnenkort trajectcontrole in werking gesteld worden.

Ter hoogte van de Kwagatstraat 6 komt een nieuwe verkaveling van vijf woningen. Daardoor zijn er ingrijpende werken nodig om het huishoudelijk afvalwater van de toekomstige woningen aan te sluiten op de rioolbuis die onder de rijweg ligt. Het regenwater wordt aangesloten op de open gracht aan de overzijde van de rijweg. Om deze werken te kunnen uitvoeren, moet de rijweg volledig opengebroken worden.

Omleiding via Kanunnik Andriesstraat

De werken starten op maandag 26 april en zullen waarschijnlijk duren tot 15 mei. Voor deze periode is de Kwagatstraat tussen het kruispunt met de Bergenstraat en de Canadastraat volledig onderbroken. Er is geen doorgang ter hoogte van de werfzone. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Kanunnik Andriesstraat in het centrum van Ruddervoorde. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de Canadastraat.

Tractorsluis en paaltjes

Na de rioleringswerken zal de dienst Wegen de geplande tractorsluis aanleggen in de Canadastraat. Tevens zullen ze de Hazelbeekstraat en de Westmolenstraat plaatselijk afsluiten met paaltjes waardoor er geen doorgaand wegverkeer meer mogelijk zal zijn in deze drie straten. Deze werken kaderen in het in dienst nemen van de trajectcontrole Kwagatstraat en Hogestraat na de werken.

Parkeren op verharde bermen

In de bewonersbrief die door de gemeente werd rondgestuurd, werd ook meer uitleg gegeven over het statuut van de verharde bermen tussen de Sijslostraat en de Torhoutsestraat . Volgens de wegcode mag er op deze stroken niet geparkeerd worden omdat er geen anderhalve meter plaats is om voetgangers veilig te laten passeren. Men zou dus gedeeltelijk op de rijbaan en gedeeltelijk op de verharde zones moeten parkeren wat in de praktijk eigenaardige situaties zou opleveren.

Dit item werd al op vraag van Dieter Van Parys (Vlaams Belang) behandeld. “Eigenlijk zou men hier niet mogen parkeren maar er is afgesproken om de situatie te gedogen. Indien er echter problemen of klachten komen, zullen we alles herbekijken”, antwoordde schepen Delphine Roels (CD&V). (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.