Kruispunt Lage Dreef wordt op zondag 15 januari feestelijk geopend, alle Heulenaars welkom

Het kruispunt tussen de Zeger van Heulestraat en de Lage Dreef. © JF
Jules Fremaut

Stad Kortrijk plant aankomende zondag 15 januari een feestelijke opening van het kruispunt van de Zeger van Heulestraat en de Lage Dreef. Dat kruispunt ging in oktober na vele maanden van gesakker en gejammer weer open voor verkeer na broodnodige oplapwerken.

Op 28 oktober 2022 ging het kruispunt aan de Zeger van Heulestraat weer open voor verkeer. Het kruispunt van de Lage Dreef met de Zeger van Heulestraat was sinds juni afgesloten en dat zorgde voor heel wat frustraties bij de Heulenaars. Zij moesten zich, letterlijk en figuurlijk, in bochten wringen om hun bestemming te bereiken. Uiteindelijk opende het kruispunt ook anderhalve maand na de deadline.

Vernieuwd en vergroend

Het kruispunt van de Lage Dreef met de Zeger van Heulestraat werd vernieuwd, vergroend en krijgt binnenkort nog een nieuw pleintje, bestaande uit zes bomen en een aantal zitplaatsen. De beplanting daarvan wordt de komende maanden opgestart. Het kruispunt krijgt ook een verkeersplateau om de snelheid van bestuurders te remmen en de verkeersveiligheid te verhogen. De Lage Dreef kreeg ook eindelijk voetpaden en een nieuwe parkeerstrook.

Nu de heropening al bijna twee maanden een feit is, wil stad Kortrijk dit officieel in de verf zetten. Alle Heulenaars zijn welgekomen om de heropening te officialiseren en te klinken op het nieuwe jaar. Het pleintje wordt deze zondag, 15 januari om 11u, officieel geopend. De stad werkt hiervoor samen met het buurtcomité. Ze voorzien een natje en een droogje, Cardbord Cabin zorgt dan weer voor een streepje muziek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier