Kruispunt Lage Dreef wordt groener en veiliger

Dit kruispunt wordt vernieuwd, vergroend én krijgt een nieuw pleintje. (gf)
Dit kruispunt wordt vernieuwd, vergroend én krijgt een nieuw pleintje. (gf)
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker Heule

Het kruispunt van de Lage Dreef met de Zeger van Heulestraat in Heule wordt vernieuwd, vergroend én krijgt een nieuw pleintje. Naast de vergroening neemt men ook de ingang van het containerpark onder handen met een parkeerstrook, voetpaden en nieuwe riolering. “Drie vliegen in één klap”, zegt schepen van mobiliteit en openbare werken, Axel Weydts.

“Het afvalwater van het containerpark wordt aangesloten op het nieuwe rioleringsnetwerk, het kruispunt wordt pakken veiliger aangelegd en er is ruimte voor nieuw groen op deze toegangspoort tot Heule centrum”, vertelt Axel Weydts. “Dit is een unieke kans om verschillende kwalitatieve ingrepen in eenmaal uit te voeren.”

Het kruispunt krijgt een verkeersplateau om er de snelheid te remmen om de verkeersveiligheid te verhogen. De verkeersremmer ligt voor de start van de fietsstraat Zeger van Heulestraat richting centrum. Door een efficiënte indeling is er ruimte voor vergroening. Er komt een groen pleintje, voorzien van zitgelegenheid voor wandelaars en passanten. Daarnaast komen er ook groenvakken. Deze zorgen voor een duurzame infiltratie van het regenwater in de ondergrond. Een zestal nieuwe bomen sieren de vergroening.

Door de vernieuwing van het containerpark dient men het afvalwater op het rioleringsnetwerk aan te sluiten om zo zijn weg te vinden richting de collectoren en waterzuiveringsinstallaties. Hierdoor komt de opportuniteit om samen met VMW de riolering te vernieuwen in de Lage Dreef met het kruispunt Lage Dreef – Zeger Van Heulestraat.

De werken starten in het najaar 2021.

(Carlo Herpoel)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten