Kruispunt Aalterstraat met Poekestraat wordt veiliger voor fietsers

Redactie KW

Vanaf maandag 19 april werkt Wegen en Verkeer op het kruispunt van de Aalterstraat (N37) met de Poekestraat in Ruiselede. Het kruispunt wordt veiliger ingericht voor fietsers: er komen twee middeneilanden en de aansluiting met de Poekestraat wordt rechter aangelegd zodat auto’s trager indraaien. De werken duren ongeveer een maand.

De Aalterstraat met de fiets oversteken wordt een stuk veiliger dan nu het geval is. Zo komen er twee middeneilanden, waardoor fietsers in twee bewegingen naar de overkant van de gewestweg kunnen. De aansluiting met de Poekestraat wordt ook iets rechter aangelegd. Zo verlaagt de snelheid van indraaiende auto’s, wat het veiliger maakt voor fietsers die de Poekestraat kruisen.

Verkeer op Aalterstraat blijft mogelijk

De werken duren van maandag 19 april tot midden mei. Tijdens de werken kan het verkeer op de Aalterstraat (N34) altijd in beide richtingen doorrijden. Tijdens de aanleg van de middeneilanden komen er tijdelijke verkeerslichten, zodat het verkeer beurtelings langs de werken kan rijden. De Poekestraat wordt wel onderbroken tijdens de werken. Aan de kant van Ruiselede wordt de Poekestraat de volledige duur van de werken volledig afgesloten. Aan de kant van Poeke blijft de weg nog twee weken toegankelijk, daarna wordt ook deze aansluiting volledig afgesloten.

Alle laatste informatie vindt u op http://www.wegenenverkeer.be/Ruiselede .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.