Kafka op de werf in centrum Rekkem: vrachtwagens rijden door nieuw asfalt

© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Het lijkt ondertussen zowat een wekelijkse gewoonte geworden want ook donderdag liep het grondig fout op de grote werf die de inwoners van het centrum van Rekkem al een tijdlang in de ban houdt. Door een communicatiefout reden vrachtwagens het vers gelegde asfalt kapot en lieten ze een kilometerslang spoor van smurrie achter.

De zoveelste dag met de zoveelste aanvulling van wat het blunderboek van de Rekkemse werf lijkt te worden. Kort voor 14 uur werd de brandweer opgetrommeld voor een vervuild wegdek in de Rekkemse Paradijsstraat. Wat de spuitgasten ter plaatse aantroffen, was veel meer dan alleen maar een oliespoor of wat verf op het voetpad. Een kilometerslang spoor van gesmolten asfalt transformeerde de rijbaan op bepaalde plaatsen in een heus kleverig slagveld. Naar de verantwoordelijken moesten de hulpdiensten niet lang zoeken. Het spoor bracht hen van aan de op- en afrit van de N58 in Moeskroen pal tot aan de start van de grote Rekkemse werf in de Dronckaertstraat.

Lang spoor smurrie

De vrachtwagenchauffeurs, met het kleverige goedje nog aan hun wielen, keken beteuterd naar de smurrie die ze hadden achtergelaten. “Geen idee hoe dit organisatorisch zo fout is kunnen lopen” foetert een van hen. “Normaliter rijden we een volledige morgen op en af met grondstoffen, zodat ze in de namiddag kunnen beginnen met het leggen van de asfaltlaag. We gebruiken hiervoor de Paradijsstraat om zo eenvoudig tot aan de N58 te raken. Blijkbaar moet er vandaag iets grondig fout zijn gelopen in de communicatie want toen we met onze vrachtwagens ter plaatse kwamen, lag er verse asfalt. Het resultaat is er dan ook naar. Verschillende tientonners reden een volledige voormiddag door zacht asfalt, dat natuurlijk aan onze wielen bleef kleven. Dus niet alleen is er nu een lang spoor van smurrie, waarschijnlijk zal het verse asfalt ook opnieuw moeten worden gegoten.”

Hoewel de werf al te kampen kreeg met verschillende problemen blijven zowel de gemeente als de aannemer volhouden dat de werken tijdig zullen worden beëindigd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier