Izegemse centrumbrug volledig afgesloten voor autoverkeer van maandag 20 tot en met vrijdag 24 september

De rotonde - momenteel nog een grote bouwwerf - gaat wellicht op 28 september weer open, behalve voor verkeer uit de Vijfwegenstraat.
Wouter Vander Stricht

De werken aan de rotonde aan de voet van de centrumbrug in Izegem naderen hun einde. Maar om te kunnen asfalteren moet de brug daarom voor een (werk)week dicht. Fietsers en voetgangers kunnen wel nog door. Het andere verkeer moet omrijden langs Emelgem (brug VTI) of Kachtem (Sasbrug) om het kanaal te kunnen oversteken.

Voor voorbereidende werken en de asfaltering van de rotonde beneden de centrumbrug ter hoogte Dam, Reperstraat, Vijfwegenstraat en de Lodewijk de Raetlaan zal de centrumbrug en de brug aan de Korenmarkt van maandag 20 september tot en met vrijdag 24 september volledig afgesloten zijn. Omrijden kan via de Sasbrug of de brug in Emelgem.

De brug blijft tijdens de werken toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Ook voor hulpdiensten wordt een doorgang voorzien.

Op maandag 27 september worden de markeringen op de rotonde aangebracht. Behoudens onvoorziene omstandigheden gaat de rotonde op dinsdag 28 september opnieuw volledig open. De rotonde is vanaf dan ook opnieuw toegankelijk vanuit de Reperstraat en Lodewijk de Raetlaan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.