“Inhaalbeweging openbare werken in De Haan op schema”

Schepen van Mobiliteit en Openbare werken Marleen De Soete bij de werken in de Grotestraat. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het gemeentebestuur investeerde deze legislatuur al heel wat in het hernieuwen van gemeentelijke wegen. Ook de komende jaren staan nog op veel plaatsen werken gepland.

Het is voor de bewoners nog even op de tanden bijten, maar tegen de paasvakantie zouden de werken in de Grotestraat erop moeten zitten. Althans in het gedeelte tussen de Warvinge en de Stationsstraat, want daarna volgt nog de aanleg van het dubbel fietspad richting Nieuwmunster dat vermoedelijk pas tegen de zomer van ’24 klaar zal zijn. Ook voor de werken in Vosseslag en de Ringlaan in Wenduine is de afwerking gepland tegen de paasvakantie. Het gemeentebestuur trok daarnaast een budget van 700.000 euro uit voor de heraanleg van landelijke wegen in Klemskerke en Vlissegem.

Ook de heraanleg van de Nieuwe Steenweg, vanaf de rotonde op de Lindenlaan tot en met grondgebied Klemskerke, staat nog op de planning. Daar komt een dubbelrichtingsfietspad met subsidies van de provincie. “Voor de heraanleg van de landelijke wegen werd al het bestek opgemaakt, in januari stellen we een ontwerper aan voor de afkoppeling van de campings in Harendijke en heraanleg met gescheiden riolering van de straten in die wijk. Begin volgend jaar gaan dan ook nog de herinrichtingswerken in de Violierenlaan van start”, deelt schepen van Mobiliteit Marleen De Soete mee.

Wateroverlast

De gemeente trekt zo jaarlijks een budget van 200.000 euro uit voor de heraanleg van voetpaden en 60.000 euro voor herasfaltering en slemwerken, een goedkoper alternatief voor gietasfalt dat vooral wordt toegepast in wijken met minder verkeer. “Op die manier maakten we deze legislatuur al een serieuze inhaalbeweging. Zo werden in De Haan de Concessie en in Wenduine de Viswijk al aangepakt, en zijn ook de Langestraat en zijstraten volledig vernieuwd. In de Neptunuswijk kwamen er nieuwe rioolslikkers en goten.”

Intussen werd met rioolbeheerder Farys een plan van aanpak opgemaakt rond de wateroverlast in Wenduine. “Uit de studie van HydroScan is gebleken dat de grote rioleringswerken aan de Ringlaan die problemen grotendeels zouden moeten oplossen. Begin volgend jaar wordt de studie teruggekoppeld naar de gemeenteraad.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier