Hinder door aanleg drinkwater-leiding in Franklin Rooseveltlaan in Waregem

De Franklin Rooseveltlaan krijgt straks twee volwaardige fietspaden, aan beide zijden van de weg. (foto PNW) © Pieterjan Neirynck
Redactie KW

Op maandag 22 november start de eerste fase van de volledige herinrichting van de Franklin Rooseveltlaan in Waregem. De Watergroep start volgende week met ingrijpende werken in de Franklin Rooseveltlaan.

Er wordt voorzien in de aanleg van een nieuwe toevoerleiding, van de watertoren tot aan de rotonde met de Holstraat. “Omdat de aanleg over een traject van 1 kilometer gaat, zijn de werken gespreid over vijf deelfasen. De voorziene einddatum is 8 april 2022, weliswaar afhankelijk van de weersomstandigheden”, zegt schepen van Openbare Werken Philip Himpe (CD&V).

Twee jaar

lezen op de website van de stad. Volgend op deze werken wordt de weg onder handen genomen. Het stadsbestuur plant er gescheiden rioleringen, verkeersremmende maatregelen, een nieuw wegdek en groene aanplantingen. Deze aanleg zal ongeveer twee jaar in beslag nemen. Over de timing van deze werken en eventuele omleidingen zal de stad later communiceren.

De Franklin Rooseveltlaan krijgt ook een belangrijke rol in de fietsverbinding tussen Waregem en Anzegem. “We voorzien er nieuwe fietspaden, langs beide kanten van de weg. In het verlengde van de Keizerstraat en de Kalkhoevestraat plaatsen we een nieuwe fietsersbrug over de autosnelweg E17”, zegt schepen Himpe.

Daarom krijgt de fietsroute tussen de Rooseveltlaan en Wortegemseweg in de toekomst voorrang op het verkeer dat vanop de autosnelweg komt.

(PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.