Heraanleg Verriestlaan en Colombus kan eindelijk opstarten

Schepen Sandy Buysschaert en Ivan De Clerck van Bescherm Bomen en Natuur reiken elkaar symbolisch de hand.©WK
Schepen Sandy Buysschaert en Ivan De Clerck van Bescherm Bomen en Natuur reiken elkaar symbolisch de hand.©WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Half mei kunnen dan toch de riolerings- en wegeniswerken in de Hugo Verriestlaan en Colombus van start gaan. De werken liepen zes maanden vertraging op nadat verschillende partijen bezwaar indienden tegen de geplande bomenkap in het kader van de werken. Het Blankenbergse stadsbestuur kwam nu met de vzw Bescherm Bomen en Natuur tot een compromis.

“Oorspronkelijk zouden er 121 knotwilgen en populieren gekapt worden. Na overleg kunnen heel wat bomen nu toch behouden blijven, en worden andere vervangen door grotere exemplaren dan oorspronkelijk was voorzien”, zegt Ivan De Clerck, die ook blij is dat Blankenberge ondertussen het Bomencharter ondertekende.

“De stad engageert zich hiermee ook om in de toekomst meer na te denken over het behoud van de bomen.” De bomen grenzend aan Sport Vlaanderen blijven staan, voor de Colombus werd overeengekomen om iets rijpere bomen aan te planten. “Op die manier zullen de aangeplante bomen vlugger aanwezig zijn in het straatbeeld”, zegt schepen Sandy Buysschaert (CD&V). In de Colombus komen er een dertigtal parkeerplaatsen bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier