Heraanleg kruispunt Belgiek kan binnenkort starten

Dit drukke kruispunt wordt binnenkort aangepakt.© Gemeente Deerlijk
Dit drukke kruispunt wordt binnenkort aangepakt.© Gemeente Deerlijk
Redactie KW

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) heeft in een ministerieel besluit de omgevingsvergunning goedgekeurd voor de heraanleg van het kruispunt Belgiek in Deerlijk. Dat laat N-VA-gemeenteraadslid Filip Terryn weten.

“Aan de goedkeuring worden wel twee belangrijke aandachtspunten toegevoegd: enerzijds is de verbindingsweg tussen de Oude Vichtestraat en de Olekenbosstraat noodzakelijk en anderzijds kunnen er geen nieuwe commerciële gebouwen komen in de buurt van het kruispunt”, reageert Filip Terryn (N-VA)

“Wij volgen het dossier al jaren op. Heel recent betreurden we de beslissing van de meerderheid om de geplande verbindingsweg tussen Oude Vichte- en Olekenbosstraat te schrappen. De minister adviseert nu om die lokale verbindingsweg toch aan te leggen.”

“Minister Demir vindt het ook niet wenselijk om in het gebied tussen de heraangelegde Breestraat en de gewestweg N36 nieuwe grootschalige activiteiten toe te laten die het doorstromend verkeer aan het kruispunt zouden hinderen. Met N-VA Deerlijk vragen we heel concreet om geen nieuwe grote winkelketen toe te laten in de buurt van het verkeersknooppunt. We hopen dat de meerderheid van CD&V en Open VLD rekening zal houden met deze twee belangrijke adviezen.”

(DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.