Grote hinder verwacht bij heraanleg knooppunt E17 in Waregem

© PHK

Vanaf dinsdag 19 april wordt er grote hinder verwacht aan de kruising van de E17 met de Expresweg in Waregem. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer vrijdag. Het knooppunt wordt er volledig heringericht om het verkeer vlotter en veiliger te laten verlopen.

In februari startte een aannemer al met het rooien van bomen en grondwerken naast de E17 en de Expresweg. Zo kon het terrein naast de weg klaargemaakt worden voor de aanleg van het nieuwe op- en afrittencomplex. Vanaf 19 april gaan de grote werken van start en dat brengt hinder met zich mee voor het verkeer.

Tot midden juni wordt de zuidelijke kant (Anzegem) aangepakt. Daarna is de noordelijke kant (Waregem) aan de beurt. Daardoor wordt de brug over de snelweg vermoedelijk tot midden september afgesloten voor auto’s en fietsers. De op- en afrit richting Gent worden afgesloten tot midden juni. Al het verkeer tussen Anzegem en Waregem moet een omleiding volgen.

“Met de aanleg van een ‘vlecht’ wordt de doorstroming en veiligheid van het verkeer hier drastisch verbeterd. Ik ben blij dat het verkeer op dit knooppunt in de toekomst stukken vlotter en veiliger zal verlopen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.