Geluidsberm langs E17 bijna klaar: laatste ingrepen voor enkele maanden uitgesteld

Redactie KW

Het Agentschap Wegen en Verkeer is langs de E17 in Harelbeke bezig met de aanleg van een geluidsberm ter hoogte van de wijk Keizershoek. De berm zelf is bijna klaar, op de aanleg van goten en grachten na. Omdat het terrein momenteel te nat is, worden de laatste werken voor enkele maanden uitgesteld.

Langs de E17 komt een geluidsberm om de geluidsoverlast van de autosnelweg te minderen voor de woonwijk Keizershoek. De geluidsberm is bijna 600 meter lang en ligt 3,5 meter hoger dan de snelweg. De berm is het spiegelbeeld van de geluidsberm aan de andere kant van de E17.

Laatste werken uitgesteld

De geluidsberm zelf is ondertussen bijna klaar. Als laatste stap moeten er nog goten en grachten komen aan de achterkant en onderaan de berm. Die werken zullen nog ongeveer 2 weken duren. Omdat het terrein op dit moment te nat is, kan de aannemer de werken nu niet uitvoeren. Ze zijn daarom enkele maanden uitgesteld. In de tussentijd zorgt de aannemer ervoor dat al het materiaal veilig buiten de weg staat opgesteld en dat de afvoer van regenwater gegarandeerd is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.