https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gans de zomer nog aanschuiven aan kruispunt Natiënlaan-Kalvekeetdijk

© (Foto DM)
© (Foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt samen met de gemeente en AGSO Knokke-Heist op het kruispunt van de Natiënlaan (N49) met de Kalvekeetdijk. Tijdens de eerste fase van de werken werkte de aannemer op de westelijke kant van het kruispunt. Van vrijdag 2 juli tot eind 2021 wordt de oostelijke kant van het kruispunt aangepakt. Dat betekent dat het gans de zomer aanschuiven wordt voor wie Knokke in of uit wil.

Het kruispunt zelf wordt helemaal omgevormd tot een rotonde. In het midden van de rotonde komt een ondergronds middenplein. Met fietshellingen en trappen kunnen fietsers en voetgangers langs de Natiënlaan en Kalvekeetdijk het middenplein bereiken. De oostelijke kant van het kruispunt van de Kalvekeetdijk met de Natiënlaan wordt afgesloten tot eind 2021. Volgende verkeersmaatregelen zijn van tel. Ter hoogte van het kruispunt met de Kalvekeetdijk moet het doorgaand verkeer over één versmalde rijstrook in beide richtingen.

De westelijke kant van het kruispunt met de Kalvekeetdijk, de kant van AZ Zeno, is opnieuw toegankelijk. Er wordt gewerkt met een rechts-in-rechts-uit principe. Dat betekent dat je de weg enkel kan inrijden komende van Knokke en uitrijden richting A11. Aan de werf komen opvallende gele borden, die de weg wijzen naar de handelszaken in de omgeving. Voor deze werken heeft het agentschap Wegen en Verkeer een bereikbaarheidsadviseur aangesteld. Je kan bij hem terecht met je vragen over hinder of bereikbaarheid. Contacteer hem via kalvekeetdijk@wegenenverkeer.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.