Einde van de herinrichtingswerken in de dorpskern van Oostrozebeke

Na de werken zal dit kruispunt in de Velstraat er helemaal anders uitzien. (foto CLY)
Redactie KW

Nu de dorpskernvernieuwing is beëindigd, kan je weer zonder hinder of omleidingen door het centrum van de gemeente rijden.

Het spreekt voor zich dat de inwoners van het centrum bijzonder opgelucht zijn dat alle kranen en zware werktuigen uit het zicht zijn verdwenen. Deze dorpskernvernieuwing maakt deel uit van de volledige heraanleg van de Wielsbekestraat richting Wielsbeke, en in een derde fase de aanpak van de Hoogstraat en de Ingelmunstersteenweg tot aan de grens met Ingelmunster.

Fiets- en voetpaden

Volgens schepen Olivier De Marez wordt pas eind 2022 gestart met de voorbereidingswerken aan de Wielsbekestraat, wat betreft het traject Dalakkerstraat tot aan de grens met Wielsbeke ter hoogte van de Driesstraat. Langs dit traject wordt een compleet nieuwe gescheiden riolering aangelegd. Er komen gescheiden fietspaden en ook nieuwe voetpaden. Intussen zijn voor deze werken de nodige onteigeningen gestart en hiervoor is een bedrag van 4,6 miljoen euro voorzien.

De riolering wordt uitgevoerd door Aquafin en daarin komt de gemeente Oostrozebeke tussen voor een bedrag van 780.000 euro. Op dit bedrag krijgt de gemeente een subsidie van 260.000 euro en ook nog eens 70.000 euro voor de aanleg van de gescheiden fietspaden.

Wielsbekestraat

Binnen de zes maanden wordt gestart met de nutsvoorzieningen en pas eind 2022 starten de algemene wegeniswerken. Volgens schepen De Marez zal er met de werken in de Wielsbekestraat niet gestart worden vooraleer de afkoppelingswerken in de Veldstraat beëindigd zijn. Ook in de Veldstraat worden de werken pas na Nieuwjaar opgestart. De wegeniswerken in de Veldstraat kunnen een zestal maanden duren. Tijdens de werken in de Veldstraat zal de Rozenbergstraat tijdelijk worden afgesloten. (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.