De Panne investeert zwaar in heraanleg van wegen

Schepen Wim Janssens bij enkele werklui. (foto MVO) © Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Een aantal wegen in De Panne en Adinkerke heeft z’n beste tijd gehad. Een camera-onderzoek in de riolering bracht de erbarmelijke staat aan het licht. Daarvoor wil Wim Janssens, schepen van Openbare Werken, de spaarpot van de gemeente bij Aquaduin aanspreken.

“Er is heel wat werk aan de winkel”, zegt Wim Janssens. “In Adinkerke komt het erop neer dat zowat een hele wijk moet worden vernieuwd. Daarvoor is een budget voorzien van 3.420.000 euro, inclusief btw. Al die projecten zullen hun beloop kennen en we willen er ook de inwoners bij betrekken. In de eerse fase van de wegenwerken wordt de Veldstraat aangepakt (stuk tussen Veldstraat 1 en Veldstraat 85, red.). Het gaat om een volledige heraanleg van het openbaar domein met inbegrip van de nutsleidingen en rioleringen. De rioleringen worden opgesplitst in een vuilwaterriolering en een regenwaterriolering.”

Naam pleintje

“Er is daar ook het pleintje dat nog geen officiële naam heeft, waar we iets leuks van willen maken, dat wordt gedragen door de bevolking. In fase twee worden de Garzebekeveldstraat (stuk tussen Slachthuisstraat en Moeresteenweg, red.), Doornstraat, Koekuitstraat en het plein hoek Garzebekeveldstraat-Slachthuisstraat, met ook de groene corridor, onder handen genomen. Ook hier wordt het openbaar domein volledig heraangelegd, inclusief de nutsleidingen en rioleringen.”

“Voor De Panne bedraagt het totale kostenplaatje 2.175.000 euro”, vervolgt Janssens. “In de eerste deelopdracht zullen de Oostduinenstraat, Duinakkerweg en Oostwindweg volledig worden heraangelegd. Dat betekent zowel het openbaar domein als de nutsleidingen en rioleringen. Deze laatste worden opgesplitst in een vuilwater- en een regenwaterriolering. In een tweede fase wordt het openbaar domein van de Barkenlaan – het stuk tussen de J. Demolderlaan en Koninginnelaan – en het straatje bij het Jeanne d’Arcplein helemaal heraangelegd.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.