Burgemeester eist betere veiligheidsmaatregelen aan tramspoorwerken Oostduinkerke-Bad

De werken aan de Albert I-laan in Oostduinkerke-Bad zijn gestart.©MYRIAM VAN DEN PUTTE MVO
De werken aan de Albert I-laan in Oostduinkerke-Bad zijn gestart.©MYRIAM VAN DEN PUTTE MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Maandag zijn de grote werkzaamheden voor de heraanleg van de tramsporen in Oostduinkerke-Bad gestart. Burgemeester Marc Vanden Bussche kwam samen met de politie even poolshoogte nemen en stelde meteen vast dat er nogal wat schort aan de veiligheid.

De burgemeester bracht samen met de politie een plaatsbezoek en stelde vast dat de veiligheid van de arbeiders op de werf en van de voetgangers bij het oversteken van de Albert I-laan bij de doortocht van de tram niet gegarandeerd is. Daarom besliste de burgemeester om meteen enkele extra burgemeestersbesluiten uit te vaardigen om de openbare veiligheid van de doortocht in Oostduinkerke-Bad tijdens de werkzaamheden van de Lijn te verbeteren, want die zullen toch een half jaar duren.

Betere signalisatie

“Met onmiddellijke ingang is de doorgang van de tram verboden. De Lijn zal een oplossing moeten zoeken met vervangingsbussen en zal hierover verder zelf communiceren”, laat de burgemeester weten. “Verder hebben we vastgesteld dat de locatie waar de tramsporen worden opgestapeld – met name op het einde van de Leopold II-laan – de veiligheid van de gebruikers van de Leopold II-laan die openblijft in het gedrang brengt. Daarom moet de stapelplaats worden opgeschoven naar de afgesloten Albert I-laan. Bovendien moet de signalisatie zowel op de oversteekplaatsen van de voetgangers als voor voertuigen duidelijker en beter worden aangebracht. We hebben De Lijn gevraagd om hiervoor het nodige te doen binnen de tien dagen.”

Tot slot wijst de burgemeester erop dat tijdens de werkzaamheden – die zes maanden zullen duren – de handelszaken van Oostduinkerke-Bad bereikbaar blijven: “Ze verdienen onze steun tijdens deze moeilijke maanden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.