Boezingepoortstraat weer open voor verkeer vanaf 18 juni

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

Sinds januari 2021 zijn enkele grote wegenwerken gestart in het centrum van Ieper. De werken vorderen en vanaf 18 juni zal de Boezingepoortstraat weer open zijn voor doorgaand verkeer.

“De koppige kasseien in de Boezingepoortstraat maakten plaats voor mozaïekjes met een mooi straatbeeld als eindresultaat. Met dank aan de geduldige bewoners. Met de heraanleg is de straat nu een aangename omgeving die veel meer is geworden dan zo maar een straat”, klinkt het bij Ives Goudeseune, schepen van Openbaar Domein.

Spectaculaire bouwputten

De grote bouwput aan het kruispunt van de Boterstraat met de Neermarkt en de Boomgaardstraat ontgaat geen enkele voorbijganger. Wat gebeurt daar nu juist? Er wordt een grote constructie gebouwd die het vuilwater komende van de Boomgaardstraat, de Boterstraat en de Grote Markt opvangt en verbindt met het pompstation dat gebouwd wordt op de hoek met de Elverdingestraat. Door de aanleg van deze vuilwaterriool zal in de toekomst alleen nog proper regenwater in de ingebuisde Ieperlee onder het centrum stromen.

Het kruispunt van de Boterstraat met de Boomgaardstraat en de Neermarkt zal weer open zijn voor verkeer na de zomer. Als de werken bij deze grote bouwputten zijn afgerond, wordt er gestart met de effectieve riolerings- en wegeniswerken op het Vandepeereboomplein zelf, daarna wordt dan de bovenbouw aangepakt volgens de plannen van de heraanleg van de Leet. Einde van de werken op het Vandepeereboomplein is voorzien april 2022. Het Vandepeereboomplein blijft momenteel bereikbaar vanuit de Elverdingstraat, wel met een verminderd aantal beschikbare parkeerplaatsen.

Boezingepoortstraat

De werken in de Boezingepoortstraat zijn afgerond: de vuilwaterriool is aangelegd met aansluiting op de huizen. De bovenbouw met nieuwe klinkers hardt nog even uit. Vanaf 18 juni zal de straat weer open zijn voor doorgaand verkeer. Op dit moment geldt er dus nog een globaal parkeer- en verkeersverbod in de straat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier