https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

AWV maakt kruispunt aan Canadien veiliger voor fietsers

In plaats van drie onbeveiligde oversteken, komt er nu één beveiligde.© Tom Gheeraert
In plaats van drie onbeveiligde oversteken, komt er nu één beveiligde.© Tom Gheeraert
Redactie KW

Vanaf maandag 3 mei voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan het kruispunt van de Brugseweg (N313) met de Zonnebekestraat in Langemark-Poelkapelle. Ter hoogte van het Canadees Monument wordt het kruispunt aangepast zodat fietsers er veiliger kunnen oversteken.

Voor fietsers die uit de Zonnebekestraat komen is het op dit moment niet eenvoudig om de Brugseweg op een veilige manier te dwarsen. “Met de aanleg van één beveiligde fietsoversteekplaats – in plaats van drie onbeveiligde oversteekplaatsen vandaag – wordt dat een stuk veiliger”, zegt woordvoerster Veva Daniels van AWV. “Zo kunnen fietsers in twee bewegingen de Brugseweg oversteken en zijn ze beter zichtbaar voor het autoverkeer. Aan de oversteekplaats komt een verhoogd middeneiland. De fietspaden die aansluiten op het kruispunt worden ook breder gemaakt.”

Zonnebekestraat onderbroken

De werken gaan van start op maandag 3 mei en duren vermoedelijk tot aan de bouwvakantie in juli. Tijdens de werken kan het verkeer op de Brugseweg (N313) altijd in beide richtingen doorrijden. Er komen tijdelijke verkeerslichten aan het kruispunt zodat het autoverkeer beurtelings langs de werken kan. De Zonnebekestraat wordt wel aan beide kanten van het kruispunt volledig afgesloten. Het verkeer tussen Langemark-Poelkapelle en Zonnebeke wordt omgeleid via de Poelkapellestraat naar Guynemer, om daarna via de Brugseweg (N313) en de Sint-Juliaanstraat aan te sluiten op de Zonnebekestraat. In de andere richting, van Zonnebeke naar Langemark-Poelkapelle, geldt dezelfde omleiding. Vrachtwagens zwaarder dan 7,5 ton worden omgeleid via de A19.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.