Asfalteringswerken op Albert I-laan (N390) in Veurne starten op 19 september

Redactie KW

Vanaf 19 september voert het Agentschap Wegen en Verkeer asfalteringswerken uit op de Albert I-laan (N390) in Veurne tussen de Kraterrotonde en het Lokanaal, ter hoogte van de rotonde van het Bakkerijmuseum.

Daarbij zullen omleidingen worden voorzien om het ziekenhuis AZ West, VTI Veurne, de dichtstbijzijnde huisartsenpost en de woningen dichtbij de werfzone te bereiken. De werken zullen in normale omstandigheden vijf werkdagen duren.

Bij de asfalteringswerken zal over een afstand van 500 meter een nieuwe toplaag worden aangelegd op de Albert I-laan (N390) tussen de Kraterrotonde en het Lokanaal. Deze onderhoudswerken zullen niet alleen een impact hebben op buurtbewoners die dichtbij de werfzone wonen, maar ook op de mensen die het ziekenhuis AZ West, VTI Veurne of de dichtstbijzijnde huisartsenpost willen bereiken.

Omleiding

Bestuurders die vanop de E40/A18 vanuit Frankrijk komen, zullen niet kunnen afrijden aan afrit 1 Veurne, maar zullen afrit 2 Oostduinkerke moeten nemen. Net zoals het verkeer dat vanuit de richting van Oostende/Brugge (E40/A18) komt, worden deze bestuurders omgeleid via de Toekomstlaan (N330) en de Brugsesteenweg (N35) om zo de Albert I-laan (N390) te bereiken. Verkeer dat via de Iepersesteenweg (N8) uit Ieper komt, neemt dezelfde route. Ook wie richting de industriezone moet, volgt deze omleiding.

Rond de werfzone worden bovendien voldoende omleidingsborden voorzien om het ziekenhuis AZ West te bereiken. Voor wie naar Plopsaland De Panne moet, hebben de werken geen invloed. Deze bestuurders kunnen vanuit elke richting gewoon doorrijden. De carpoolparking ter hoogte van het Bakkerijmuseum zal tijdelijk worden afgesloten. Ook daarvoor is een signalisatiebord opgesteld.

Fietsers

De fietspaden langs de Albert I laan worden afgesloten tussen de Europalaan (N8) en de Vaartstraat. Er wordt in beide richtingen een omleiding aangeduid via de ventweg naast de Europalaan (N8) en de Ieperse Steenweg (N8g).

Meer info opwegenenverkeer.be/veurne

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.