https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Afbraak brug tussen Marke en Bissegem start binnenkort

De nieuwe brug komt op dezelfde plaats als de huidige brug. © Els Deleu
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Vanaf 11 oktober wordt de huidige wegbrug tussen de Overzetweg in Marke en de Driekerkenstraat in Bissegem afgebroken om er een nieuwe te plaatsen. De werken zullen volgens de Vlaamse Waterweg NV ongeveer anderhalf jaar duren.

De afgelopen 15 jaar zijn er in Kortrijk belangrijke infrastructuurwerken uitgevoerd in het kader van het gesubsidieerd binnenvaartproject Seine Schelde. “Dat project wil van de binnenvaart een sterker alternatief maken voor het goederenvervoer op de weg”, luidt het bij De Vlaamse Waterweg NV.

“Er zijn echter nog knelpunten voor de scheepvaart. Eén ervan is de brug tussen Bissegem en Marke. Begin september start De Vlaamse Waterweg NV met de werken voor de bouw van de nieuwe brug.”

De brug die Bissegem met Marke verbindt is te laag om een veilige doorgang te bieden aan de scheepvaart van de toekomst. De nieuwe hogere stalen boogbrug komt op dezelfde locatie als de huidige brug. Ze wordt 80 meter lang en ongeveer 20 meter breed. “Ze zal bovendien veiliger zijn want fietsers en voetgangers krijgen er een apart fiets- en voetpad, waardoor ze mooi afgescheiden worden van de voorbijrijdende auto’s”.

Omleidingen

Tijdens de werken kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van een tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug. “Zo kunnen zij gemakkelijk en veilig de oversteek maken tijdens de werken.”

Deze brug wordt begin oktober geïnstalleerd ter hoogte van de Pastoor Sterckstraat. Van zodra de tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug in gebruik genomen wordt, wordt de huidige wegbrug afgebroken.

Het wegverkeer dat van Bissegem naar Marke moet, moet vanaf 11 oktober omrijden via de Meensesteenweg om via de Ringlaan Marke te bereiken.

Wie van uit Marke richting Bissegem moet, zal in Marke moeten omrijden via de Markebekestraat en de Baliestraat om dan links de Abdijmolenweg in de rijden en op de Pottelberg links te nemen om de Ring op te rijden.

(EDB – foto EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten