A10 wordt vrijdagnacht afgesloten voor bouw tijdelijke fiets- en voetgangersbrug

De tijdelijke constructie wordt aangesloten op de bestaande landhoofden.© Jeffrey Roos
De tijdelijke constructie wordt aangesloten op de bestaande landhoofden.© Jeffrey Roos
Jeffrey Roos

In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 maart wordt de tijdelijke brug voor voetgangers en fietsers over de A10 in Oostende op haar plaats gehesen. De snelweg zal die nacht afgesloten zijn in beide richtingen. Vanaf 2 april zal de constructie bruikbaar zijn.

De plaatsing van de brug moest eerder al uitgesteld worden door het slechte weer. Ook dienden onverwacht nog bijkomende opmetingen en onderzoeken te gebeuren. Maar nu is het zover, tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag zal de tijdelijke constructie op haar plaats worden getild met een hijskraan. De brug zal een breedte hebben van 3 meter zodat fietsers elkaar vlot kunnen kruisen.

De A10 wordt volledig afgesloten en het verkeer wordt omgeleid. Vanaf de afrit Oudenburg in de richting van Oostende zullen de weggebruikers via de N9 naar Oostende worden gestuurd. Ook de oprit naar Oostende in Zandvoorde wordt afgesloten.

Landhoofden

Het verkeer richting Brussel dient dan weer op te rijden via de opritten Zandvoorde of Oudenburg. De A10 zal in die richting immers vanaf Oostende worden afgesloten.

Na de plaatsing van de brug moeten er nog aanpassingswerken gebeuren om de tijdelijke brug te laten aansluiten op de bestaande landhoofden. Als alles goed verloopt, zullen fietsers en voetgangers op vrijdagmiddag 2 april de oversteek kunnen maken over de brug. Bedoeling is dat er dan later een definitieve brug komt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.