https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

5,35 miljoen euro voor tweede fase herinrichting doortocht Reningelst

Redactie KW

De tweede fase van de herinrichting van de doortocht in Reningelst start in het najaar van 2021 en zal duren tot het einde van 2023. Er komt nieuwe riolering en volledig nieuwe wegenis langs vijf gewestwegen en twee gemeentewegen. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD).

De tweede fase van dit project situeert zich over een gedeelte van de Zevekotestraat, Baljuwstraat, Clyttesteenweg, Vlamertingseweg, Lokerseweg, Bettedreef en Diepestraat. “Er komt een nieuw gescheiden rioleringsstelsel en een volledig nieuw wegdek”, weet Bert Maertens. “Om de fietsveiligheid te verhogen, wordt buiten de bebouwde kom een gescheiden fietspad aangelegd en komen er fietssuggestiestroken in de bebouwde kom.”

290 werkdagen

Zowel het onteigenings- als aanbestedingsdossier zijn klaar. De werkzaamheden starten dit najaar en duren in totaal 290 werkdagen. Het volledige budget voor de tweede fase bedraagt 5,35 miljoen euro. “Het Agentschap Wegen en Verkeer voorziet in een bedrag van 2,735 miljoen euro, terwijl de stad Poperinge 995.000 euro uittrekt. Aquafin reserveert 1,62 miljoen voor de rioleringswerken”, aldus Maertens.

Intussen is de eerste fase van de doortocht in Reningelst zo goed als afgewerkt, met uitzondering van de aanleg van een bufferbekken in de Heuvellandseweg. De Pastoorstraat, Kriekstraat, Baljuwstraat, Nedergraafstraat, Heuvellandseweg en het Reningelstplein kregen daarbij een nieuw gescheiden rioleringsstelsel en een volledig nieuwe wegenis. Het prijskaartje van de eerste fase bedroeg 5,3 miljoen euro. De Vlaamse overheid stond daarbij in voor 1,19 miljoen euro.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.