336.000 euro voor opwaardering van vier trage wegen in deelgemeenten

Dit jaar neemt het stadsbestuur vier trage wegen in de deelgemeenten onder handen. Voor het project, dat net geen kilometer aan nieuwe paden omvat, trekt Waregem 336.000 euro uit.

Schepenen Maria Polfliet en Philip Himpe langs de trage weg die de verbinding tussen de Pontstraat en Beveren-Trakel verbindt.© PNW
Schepenen Maria Polfliet en Philip Himpe langs de trage weg die de verbinding tussen de Pontstraat en Beveren-Trakel verbindt.© PNW

De laatste jaren werkt de stad aan de opwaardering en het herstel van trage wegen, zodat voetgangers en fietsers die kunnen gebruiken om de drukke straten te vermijden. Groot-Waregem telt 185 trage wegen, waarvan er de voorbije twee jaar al enkele onder handen genomen werden. Nu gaat het bijvoorbeeld om het weggetje aan het kruispunt van de Barmbeekstraat en de Grote Heerweg in Beveren-Leie.

“Dat pad richting de Leie bestaat uit grind en aarde, maar gaan we opwaarderen met een tweekarrenspoor in beton”, vertelt schepen van Openbare Werken Philip Himpe (CD&V). “Naast de weg komt een buffergracht, waar het regenwater in de bodem kan sijpelen.”

Nog in Beveren-Leie wordt de verbinding tussen de Pontstraat en Beveren-Trakel opgewaardeerd met een wegel in beton. Ook hier voorziet het stadsbestuur zo’n bufferdracht. “In Desselgem geven we de wegel die van de Meierie naar de Liebaardstraat loopt een opfrisbeurt. Dat pad sluit mooi aan op de Wijwaterput, die eerder al een heraanleg kreeg”, vervolgt schepen Himpe, die tot slot de plannen voor Sint-Eloois-Vijve meegeeft. “Daar plannen we een gloednieuwe weg van 236 meter die de Hoevelaan en de Trakelweg met elkaar verbindt.”

Elke trage weg krijgt voortaan trouwens een herkenningspunt. “Die blikvanger kan een bankje, een boom of iets anders zijn. Op die manier weten weggebruikers dat ze zich op een vrij toegankelijke weg bevinden, en niet op een privéweg”, vult schepen van Groen Maria Polfliet (CD&V) aan. Ook zal er telkens een bordje met de naam van de trage weg aanwezig zijn. Voorbeelden zijn de Ossekopwegel en Olifantwegel in Waregem. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.