Wegenwerken van start in Beselare

Nabij de bocht aan de Sint-Martinuskerk wordt zone 30 ingevoerd. © (foto ZB)
Redactie KW

Op maandag 16 maart starten de werken in de Beselarestraat, aan de Beselareplaats en Wervikstraat in de bocht nabij de kerk.

Voor de kerk wordt het asfalt verwijderd en heraangelegd. Voor een veiliger schoolomgeving wordt de fietssuggestiestrook vernieuwd en verbreed en er wordt een zone 30 ingevoerd.

De werken zullen wellicht een week duren en voor wat hinder zorgen, ook voor de bewoners. Zo zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn, maar het voetpad wordt wel vrijgehouden. De grote parking op Beselareplaats zal niet te bereiken zijn, de garages rondom de kerk daarentegen wel.

Tijdens de werken gelden dezelfde omleidingen zoals tijdens de heraanleg van de Wervikstraat: komende van Zonnebeke op de N303 rechtsaf naar de Oude Kortrijkstraat, komende van de autostrade over de brug rechtsaf aan de Proostdiestraat. Ook voor de reizigers van De Lijn Ieper – Menen zal een tijdelijke halte geïnstalleerd worden aan de Kortekeer (andere halte niet beschikbaar). Het traject tussen Beselare en Zonnebeke (94) zal omgeleid worden met een tijdelijke halte in de Nieuwstraat. (ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier