Wegenwerken op E40 vanaf Beernem gestart

Op zondagavond 19 april vanaf 20 uur startte het Agentschap Wegen en Verkeer met asfalteringswerken op de E40 tussen Aalter en Beernem, en dat in beide richtingen.


erken zullen impact hebben op het verkeer, zeker tijdens de spitsuren en bij druk kustverkeer. Om de hinder zo kort mogelijk te houden, wordt tijdens de eerste fase zeven dagen op zeven onafgebroken gewerkt.

De E40 krijgt nieuwe asfalt van net voorbij het op- en afrittencomplex in Aalter tot de grens met West-Vlaanderen. De drie rijstroken krijgen in beide richtingen een grondig onderhoud. De rechterrijstrook wordt tot op de fundering heraangelegd in asfalt. De middenrijstrook krijgt een nieuwe onderlaag en toplaag. Van de linkerrijstrook en de pechstrook wordt de toplaag vernieuwd. Aangezien de rechter- en middenrijstrook meer belast worden met zwaar verkeer, worden ze grondiger hersteld.

De eerste fase zal ongeveer 1 maand duren. Eerst werkt de aannemer ongeveer 10 dagen op de rijrichting Gent, daarna nog eens 10 dagen op de rijrichting kust. Het verkeer heeft in beide richtingen 2 versmalde rijstroken in plaats van 3. In deze fase gaat de afrit in Aalter richting Gent van 20 tot 30 april dicht. Het verkeer wordt omgeleid via het op- en afrittencomplex in Nevele.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.