Wegenwerken in Wijtschate liggen stil

Vandaag donderdag worden alleen nog een aantal straten afgewerkt. “Het zijn die straten waar de plaatproeven al eerder in orde waren”, weet schepen Dirk Baekelandt. “De toplaag is voor later.”

Vandaag zou er beton worden gegoten, maar alles is on hold gezet. © foto EF

Door het stopzetten van de werken wordt de einddatum van mei van dit jaar niet gehaald. De werken startten in de zomer van 2017. De bedoeling van deze werken is tweeërlei: de riolering wordt vernieuwd met gescheiden rioleringsstelsel voor zowat 300 woningen en de verkeersveiligheid wordt verhoogd. Ook de Ieperstraat, die de doortocht is van Ieper naar Mesen, wordt heringericht.

De werken waren ondertussen in een laatste fase beland met de aanpak van het Sint-Medardusplein. De betonwerken daar worden nu uitgesteld. Ook in de Houthemstraat komt er voorlopig nog geen onderlaag asfalt. “De plaatproeven daar zijn nog negatief, wat betekent dat de ondergrond niet stabiel genoeg is”, zegt schepen Dirk Baekelandt.

De werken startten zowat drie jaar geleden in de Wijtschatestraat. Daar waren meteen problemen met de voetpaden. Er ontstond een niveauverschil waardoor de straat hoger kwam te liggen dan de voetpaden. Door de winterprik van begin 2019 lagen de werken toen ook twee weken stil. De hele tijd was er doorgaand verkeer mogelijk via de Schoolstraat. De zijkanten werden daar verstevigd met beton. Een aantal plezanteriken lieten er meteen hun voet- en bandenafdruk na. “Wijtschate is Hollywood niet, hé,” reageerde de bevoegde schepen toen met een kwinkslag. (MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.