Door de hitte kwam het wegdek van de E403-snelweg in Lichtervelde omhoog. Dat zorgde voor stevige hinder richting Brugge, want het verkeer werd toen een tijdlang omgeleid via Torhout. Ondertussen kunnen automobilisten er wel weer door, zij het dan aan een snelheid van 70 per uur. Het beschadigd stuk wegdek werd voorlopig opgelapt met gietasfalt. "Door de hitte konden we de snelweg nog niet definitief herstellen", aldus Veva Daniëls van Wegen en Verkeer.

De definitieve herstellingswerken zijn gepland voor maandag 17 augustus. Als het weer geen roet in het eten gooit, starten arbeiders na de ochtendspits. Eerst wordt het 'snelle' linkerrijvak hersteld. Al het verkeer moet dan over het 'trage' rijvak. In de loop van de nacht van maandag op dinsdag wordt de werfsignalisatie aangepast en wordt het rechterrijvak hersteld. De weg zou tegen de ochtendspits van woensdag 19 augustus weer vrij moeten zijn.

Door de hitte kwam het wegdek van de E403-snelweg in Lichtervelde omhoog. Dat zorgde voor stevige hinder richting Brugge, want het verkeer werd toen een tijdlang omgeleid via Torhout. Ondertussen kunnen automobilisten er wel weer door, zij het dan aan een snelheid van 70 per uur. Het beschadigd stuk wegdek werd voorlopig opgelapt met gietasfalt. "Door de hitte konden we de snelweg nog niet definitief herstellen", aldus Veva Daniëls van Wegen en Verkeer. De definitieve herstellingswerken zijn gepland voor maandag 17 augustus. Als het weer geen roet in het eten gooit, starten arbeiders na de ochtendspits. Eerst wordt het 'snelle' linkerrijvak hersteld. Al het verkeer moet dan over het 'trage' rijvak. In de loop van de nacht van maandag op dinsdag wordt de werfsignalisatie aangepast en wordt het rechterrijvak hersteld. De weg zou tegen de ochtendspits van woensdag 19 augustus weer vrij moeten zijn.