“Week voor start schooljaar nog heel wat hardrijders in schoolomgeving”

Redactie KW

Een week voor de start van het nieuwe schooljaar en naar aanleiding van opmerkingen van bewoners uit de Baronielaan in Izegem werd er vandaag opnieuw een snelheidscontrole gehouden.

“Op de middag werden 168 voertuigen gecontroleerd en daarvan zal veertien procent binnenkort een proces-verbaal of een onmiddellijke inning in de brievenbus krijgen. De hoogst gemeten snelheid in de straat was 75 kilometer per uur”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). “Volgende week start het nieuwe schooljaar en met de controles willen we de weggebruikers nu nog eens wijzen op de snelheidsbeperking.”

“In de loop van de volgende weken zijn er op het Izegemse grondgebied in de schoolomgevingen snelheidscontroles gepland”, vult commissaris van politie Carl Vyncke aan.

“Controles blijven noodzakelijk en zeker in straten waar scholen gelegen zijn. We hebben niet gewacht tot de eerste schooldag, want door nu al controles uit te voeren werken we ook sensibiliserend. Een verwittigd man/vrouw is er twee waard.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier