Week lang geen BOB-controles bij politiezone Polder door personeelstekort

© belga
Redactie KW

De nieuwe BOB-campagne is donderdag gelanceerd en tot 3 februari zullen de politiezones opnieuw extra inzetten op alcoholcontroles. Maar niet alle politiekorpsen staan daarvoor te springen. “En dat komt door een personeelstekort. Daarom kunnen wij gedurende een week tijdens de BOB-campagne zelfs geen controles houden tijdens de campagne”, zegt korpschef Johan Geeraert van de politiezone Polder (Diksmuide, Houthulst, Kortemark en Koekelare).

Elk eindejaar is het voor de politiezones opnieuw puzzelen aan de agenda, want daar komen de BOB-campagnes weer aan. “Geen makkelijke opgave om telkens genoeg manschappen te voorzien. Hoewel ook bij ons de capaciteit schaars is, doen we toch mee met de BOB-campagne. Maar vanwege dat personeelstekort kunnen we gedurende een week echter geen controles uitvoeren“, zucht Johan Geeraert, korpschef van de politiezone Polder. “Onze standaardpatrouilles houden dan uiteraard wel steekproeven. En iedereen die een ongeval veroorzaakt, krijgt sowieso een alcohol- en speekseltest onder de neus geduwd.”

“Bovenop dat personeelstekort moeten we wekelijks mensen afstaan voor ordehandhaving op evenementen. Om maar een voorbeeld te geven: drie politiemannen op 7 december voor Cercle Brugge – Racing Genk en drie op 11 december voor Club Brugge – Real Madrid. We zijn die manschappen niet enkel de avond zelf kwijt, want ook die rust moet ingehaald worden. Dat weegt op de invulling van de BOB-campagnes. Niet alleen op de frequentie, ook op de omvang van de controles”, aldus Geeraert. “Toch is de aanpak van alcohol en drugs in het verkeer een prioriteit voor onze zone. Soms combineren we acties waarbij we bijvoorbeeld starten met een repressieve fietsencontroles en vervolgens over gaan tot een BOB-actie”, besluit de korpschef. In de zone staan 22 concrete acties gepland in de periode tot 3 februari.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier