Waregemse Zuiderlaan voor Regenboogstadion en Schakelstraat officieel ingewandeld

© DJW
Redactie KW

Het stadsbestuur wandelde zaterdagmiddag samen met diverse genodigden en gemeenteraadsleden het heringerichte tracé van de Zuiderlaan vanaf het Regenboogstadion tot aan de Schakelstraat officieel in. In totaal was er voor de werken 3,6 miljoen euro nodig waarvan 2,6 miljoen euro voor het deel Zuiderlaan.

Schepen Maria Polfliet stelde in haar toespraak dat de openbare werken gericht zijn op duurzaamheid, onder andere door de inbreng van een met palen versterkte ondergrond in de Zuiderlaan. De Schakelstraat die naar woonzorgcentrum de Meers leidt is dan weer een dienstweg voor leveranciers. Tegelijk is het ook de verbinding naar de tegenovergelegen terreinen plus cafetaria van de Waregemse Gaver Tennis Club die meer dan vijfhonderd leden telt en sinds de versoepeling van de corona-maatregelen weer volop hun favoriete sport mogen spelen.

Belangrijk daarbij is dat de Schakelstraat met het ruime wandelpad ernaast vooral een instap is naar het verder gelegen cultuurcentrum de Schakel, sportcentrum annex zwembad de Treffer. Het brengt de wandelaars en fietsers ook naar het Pand dat uitmondt op de Markt. De herinrichting van de vooral groene omgeving sluit perfect aan op de geplande vernieuwing van datzelfde Pand en de zone aan de stadionvijvers.

(DJW/ foto DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier