Waanzinnig: fietser van Deliveroo rijdt rond op het Ei in Kortrijk

© JH
© JH
Redactie KW

Een opvallend beeld deze middag langs de R8 in Kortrijk. Plots dook daar op de linkerrijstrook van het Ei richting Kennedylaan een fietser op die zich haastte langs de snelweg.

Het bleek om een leverancier te gaan van Deliveroo, die maaltijden aan het rondbrengen was. De fietser wilde blijkbaar héél snel bij zijn klant zijn en vond er niets beter op dan de kortste weg te nemen… via de snelweg. Uiteraard is zoiets verboden, want het is levensgevaarlijk. Een bestuurder die het tafereel opmerkte, belde ogenblikkelijk de 112 op. Die stuurde een team van de wegpolitie ter plaatse. De politie kreeg in totaal drie meldingen binnen van verbaasde automobilisten, maar het is nog niet duidelijk of de fietser gevat werd.

Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder van Deliveroo reageert: “Deliveroo heeft een nultolerantiebeleid ten opzichte van roekeloos rijgedrag. Klanten, Restaurants maar ook bewoners van Kortrijk kunnen via verschillende effectieve feedback kanalen onacceptabel rijgedrag met ons meedelen. Koeriers die als gevaarlijk worden aangemerkt, worden gecontacteerd en gewaarschuwd. Bij onaanvaardbaar rijgedrag wordt de samenwerking stopgezet zoals voorzien in de overeenkomst.”

(JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten