Vroeger containerpark wordt parking

Redactie KW

In het voorjaar van 2020 verhuisde het recyclagepark in de Klein Kasteelstraat in Middelkerke naar een andere locatie wat verderop in dezelfde straat. Door de verhuis kwam vlak naast de gemeentelijke werf een grote vlakte vrij die nu dienstdoet als parking voor de personeelsleden van de gemeente.

“Het is geen openbare parking en het terrein is ook enkel bereikbaar via de gemeentelijke werf. De parking kan worden gebruikt door de personeelsleden van de gemeente”, vertelt schepen Dirk De Poortere (Lijst Dedecker).

“In het verleden moesten zij hun wagen plaatsen achter de kerk of in de Klein Kasteelstraat en omliggende straten. Het was voor hen niet altijd evident om een plaatsje te vinden. Bovendien raakten zo ook de parkeerplaatsen die eigenlijk bedoeld zijn voor inwoners en bezoekers vlug volzet. Voortaan kunnen de personeelsleden van de gemeente nu hun wagen plaatsen op de vroegere terreinen van het containerpark.”

Vernieuwen wagenpark

Door de verhuis is er op dit terrein ook meer parkeercomfort ontstaan voor rollend materiaal van de gemeente. Het gemeentebestuur van Middelkerke voorziet trouwens om nog in deze legislatuur 40 procent van het bestaande wagenpark te vernieuwen. In de nieuwe loodsen bij de gemeentelijke werkhuizen komt er ook nog een extra opslagplaats. (PBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.