Vreemd geplaatste parkeermeter brengt gebruikers in gevaar aan Brugs gerechtsgebouw

© MVN
Redactie KW

Een ticket nemen aan de nieuwe parkeerautomaat aan het Brugs gerechtsgebouw is niet zonder risico. Door de vreemde oriëntatie van het toestel moeten de gebruikers op straat staan om te betalen.

Sinds de invoering van het nieuwe Brugse parkeerplan halfweg februari moet ook ter hoogte van het gerechtsgebouw langs de Kazernevest betaald worden om te parkeren. Maar wie zijn auto daar sindsdien heeft achtergelaten zal het ongetwijfeld al gemerkt hebben: een ticket nemen is er niet zonder gevaar. De parkeermeter op het voetpad staat bizar genoeg naar de straat gericht waardoor de gebruikers op de rijweg moeten staan om te betalen. Terwijl ze hun ticket nemen scheren de auto’s rakelings achter hen voorbij. Wanneer er auto’s uit beide richtingen komen wordt de situatie zo mogelijk nog gevaarlijker.

Burgemeester Landuyt belooft nazicht door bevoegde instanties

Djilali Beljelali woont in het huis vlakbij de parkeermeter. “Als bewoner hoef ik zelf niet te betalen, maar het is mij ook al opgevallen dat de gebruikers raar opkijken als de wagens rakelings langs hen passeren”, zegt hij. “Voor de mensen die mij komen bezoeken is dit uiteraard wel gevaarlijk. Ik hoop dat er snel iets aan gedaan wordt voor er ongelukken gebeuren.”

Burgemeester Renaat Landuyt (Sp.a) was gisteren nog niet op de hoogte van de situatie. “Er zijn nog geen meldingen binnengekomen over die bewuste parkeermeter”, reageert hij. “Maar ik laat het uiteraard nazien door de firma die de parkeermeters plaatste. Ik zal ook de politie vragen om de veiligheid ter plaatse te controleren. Indien de situatie het vereist zal de parkeermeter gedraaid moeten worden. Dat kan op vrij eenvoudige wijze.”

Volgens Landuyt hebben de bevoegde diensten alle parkeermeters na de plaatsing gecontroleerd. “Bij de plaatsing werden twee criteria gehanteerd. Enerzijds moest er rekening gehouden worden met het historische Brugge. Anderzijds was de zichtbaarheid voor de chauffeurs van belang. Tot op heden hadden we nog maar één opmerking gekregen over de locatie van de nieuwe parkeermeters, met name een exemplaar aan de Langerei. We zijn toen ter plaatse gaan kijken, maar een verplaatsing bleek niet nodig.”

(AFr – Foto MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier