Vrachtwagenchauffeur vraagt vrijspraak voor aanrijding jongetje in Jabbeke

Redactie KW

Het ongeval waarbij een jongen uit Jabbeke vorig jaar op de eerste schooldag door een vrachtwagen werd aangereden werd maandag in de politierechtbank behandeld.

De 57-jarige vrachtwagenchauffeur moest zich daar voor het ongeval verantwoorden. De man kwam gisteren wel de vrijspraak voor het ongeval zelf vragen.

Het ongeval gebeurde net na de eerste schooldag van Nilay Bout uit Jabbeke. Het jongetje was na school nog wat gaan fietsen met zijn papa. Toen ze terug naar huis keerden ging het aan het zebrapad over de Gistelsteenweg fout. Het jongetje werd er op zijn fiets aangereden door een vrachtwagen. Zijn fiets was helemaal kapot. Hijzelf liep wat schrammen en een lichte hersenschudding op. “Sinds het ongeval durft hij niet meer fietsen“, zegt zijn advocaat. “Hij is nu in behandeling bij een psycholoog.”

De vrachtwagenchauffeur stelt nu dat hij het ongeval niet had kunnen voorkomen. “Volgens een getuige reed de vader wat achter het kind”, zegt advocaat Jan Dekersgieter. “Toen hij de vrachtwagen zag komen heeft hij hem geroepen. Het jongetje draaide zich om en kwam zo met zijn wiel op de rijbaan terecht.”

Feit is wel dat de Torhoutse vrachtwagenchauffeur 0,47 promille alcohol in zijn bloed had. Teveel voor een professionele chauffeur. “Ik had wat problemen gehad bij het lossen. Het was heel warm en ik had nog niet gegeten”, zei hij als excuus. De man was in het verleden nochtans al veroordeeld voor dronken rijden. Hij moest toen zelfs medische proeven afleggen, maar dat had hij op het moment van het ongeval nog niet gedaan. Vonnis op 9 oktober.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier