https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vooruit Brugge Noord laakt onveiligheid voor fietsers op Blankenbergse Steenweg

(foto SR)
Redactie KW

Fietsers die langs de Blankenbergse Steenweg het afgescheiden fietspad volgen, moeten plots het fietspad verlaten. Op het fietspad werden grote blokken geplaatst die niemand verwacht. Ter hoogte van de Blauwhuisstraat moeten de fietsers de wijk binnenrijden, wat voor echt onveilige situaties zorgt.

“Het zorgde al voor ongevallen. Maandag gebeurde hier een ongeval. De fietsers komen van een veilig fietspad plots in een drukke wijk met heel wat verkeer. Het was vroeger veel veiliger, toen wagens daar nog uit mochten komen. Het gaat weliswaar om een proefproject, maar een bevraging bij de bewoners in de wijk leert ons dat het negatief beoordeeld wordt.”

Snel herstellen

“Wij hopen dat de stad snel het Agentschap Wegen en Verkeer kan overtuigen om de fietsers veilig op het afgescheiden fietspad te laten verder rijden richting Blauwe Toren. Er zijn zoveel punten waar fietsers geconfronteerd worden met wagens die van rechts uit een straat komen. Ook het schepencollege is van mening dat de situatie moet hersteld worden”, vertellen Alain De Swarte, Dolores David en Mieke Hoste van Vooruit Brugge Noord. (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten