Voortaan controle op blauwe zone in centrum Ingelmunster

Een ruime delegatie leerkrachten van De Wingerd/De Zon, directie en leden van het schepencollege op onze foto in het kader van het ondersteuningsnetwerk. © (Foto FODI)
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad in Ingelmunster zei schepen van onderwijs en mobiliteit Martine Verhamme dat de gemeente een overeenkomst sloot tot 31 december 2019 met het parkeerbedrijf Bexis Park dat het kort parkeren of de blauwe zone in de Brigandsgemeente strikt zal opvolgen.

De samenwerking start op 15 oktober, met een sensibiliseringsperiode die eindigt op 13 november. Daarna wordt er effectief gecontroleerd. De parkeerschijf is verplicht tussen 9 en 18 uur (ook over de middag), behalve op zon- en feestdagen. Wie deze richtlijn niet opvolgt, krijgt 15 euro boete.

Schepen Verhamme stond ook stil bij het ondersteuningsnetwerk West-Vlaanderen. Sinds 1 september jl. kunnen kinderen die extra zorg nodig hebben, terecht bij een ondersteuningsnetwerk. De BLO-school De Zon, vormt samen met de andere gemeentelijke BLO-scholen uit de provincie, het ondersteuningsnetwerk West-Vlaanderen. “Er schreven zich 54 basisscholen in bij dit ondersteuningsnetwerk. De Zon ondersteunt met zijn team elf basisscholen uit drie verschillende scholengemeenschappen. De leerkrachten en paramedici van dit team bundelen hun expertise en ervaringen om leerlingen met specifieke zorgbehoeften en de leerkrachten in de basisscholen te ondersteunen. De Gemeentelijke Basisschool De Wingerd tekende eveneens in op het ondersteuningsnetwerk West-Vlaanderen. Ze kunnen dus ook rekenen op het ondersteuningsteam van De Zon”, zegt schepen Verhamme.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier