Voorrang van rechts verdwijnt in drie Desselgemse straten

Zoals aangekondigd verdwijnt de voorrang van rechts in drie Desselgemse straten. De verkeerssituatie wijzigt in de Leiestraat, de Ter Lindenstraat en de Abdijstraat, zodat het meteen duidelijk wordt wie zich op de hoofdweg bevindt en wie niet.

De verkeerssituatie in de Leiestraat.© PNW
De verkeerssituatie in de Leiestraat.© PNW

Het stadsbestuur besliste een tijdje geleden dat alle kruispunten met voorrang van rechts de komende jaren op de schop gaan. “We gebruiken daarbij een lijst met straten waar we in het verleden klachten over ontvingen of waar er ongevallen gebeurden. Die ongevallen komen vaak voor, omdat de voorrangsregels niet nageleefd worden”, vertelde schepen van Verkeer en Mobiliteit Philip Himpe (CD&V) daar eerder in deze krant over.

Nu heeft het schepencollege het licht op groen gezet om de Leiestraat, de Ter Lindenstraat en de Abdijstraat in de Desselgemse Leiekant onder handen te nemen. “ Er komen nieuwe wegmarkeringen en aangepaste verkeersborden. De bewoners worden met een brief op de hoogte gebracht en we plaatsen extra waarschuwingsborden om weggebruikers te wijzen op de nieuwe verkeersregels”, klinkt het. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.