Voorbereidende werken gestart voor wissel spoorwegbrug Blankenbergsesteenweg

Redactie KW

Infrabel plaatst in het weekend van 9, 10 en 11 maart een nieuwe spoorbrug in de Blankenbergse Steenweg en breekt er de oude brug af.

Om straks de nieuwe brug, die op de weide aan het kruispunt Blankenbergse Steenweg/Sint-Pietersmolenstraat werd gebouwd, naar de werf aan het spoor te kunnen rijden, wordt de middengeleider vóór het kruispunt uitgebroken

In de Blankenbergse Steenweg blijft verkeer in beide richtingen sowieso mogelijk, op twee aangepaste rijstroken langs de middengeleider (kant richting Blankenbergse Steenweg). De rijstrook richting Brugge wordt, aan de kant van de weide waar de brug ligt, ingenomen als werfzone. De Sint-Pietersmolenstraat wordt onderbroken, uitgezonderd voor het plaatselijk verkeer (bestemmingsverkeer naar de wijk Gentele en Blankenbergse Dijk – Sint-Pietersplas). Om van de N9 Oostendse Steenweg naar de N371 Blankenbergse Steenweg te rijden en omgekeerd, kan men dit doen via de rotonde aan de kant van Brugge of via de N31 Expresweg aan de kant van Blankenberge/Oostende.

Het plaatselijk verkeer uit de Sint-Pietersmolenstraat zal, aan het kruispunt met de N371 Blankenbergse Steenweg, verplicht worden om rechts te rijden richting Brugge, omwille van de veiligheid aan de werfzone. Ter hoogte van de werfzone, wordt parkeerverbod ingevoerd vanaf huisnummer 282 tot en met 292.

Fietsers behouden hun doorgang, zowel langs de Blankenbergse Steenweg als langs de Sint-Pietersmolenstraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier