Voor het eerst een vrouw op politiemotor in politiezone Gavers

Op de foto herkennen we secretaris van de Politiezone Gavers Frank Detremmerie, burgemeester van Deerlijk Claude Croes, korpschef Jean-Louis Dalle, inspecteur Lindsey Bruwier, commissaris Lieven Naessens, Thomas Vitse en burgemeester Alain Top van Harelbeke. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De politiezone Gavers, die Harelbeke en Deerlijk omvat, investeert in de uitbouw van de verkeersdienst. Binnenkort gaat ook de eerste vrouwelijke motorrijder in de zone aan de slag.

Zowel op federaal vlak als op lokaal vlak dienen er extra inspanningen geleverd te worden voor de verkeersveiligheid. De functie ‘verkeer’ bestaat voor de lokale politie uit het uitvoeren van verschillende opdrachten op lokaal vlak. Om er enkele te noemen: het voeren van preventieve en repressieve acties bij de naleving van de verkeersregels, de verkeersregeling in geval van ernstige en onverwachte storing van de mobiliteit, gespecialiseerde bijstand bij het vaststellen van verkeersongevallen in samenwerking met de directie operaties en het verstrekken van advies aan de overheid inzake mobiliteit en verkeersveiligheid. Net daarom investeert de politiezone Gavers in de uitbouw van haar verkeersdienst met het akkoord van de burgemeesters van Harelbeke Alain Top (SP.A) en Claude Croes (CD&V) van Deerlijk. “Dit alles met één doel: de verkeersveiligheid verder blijven verhogen”, aldus korpschef Jean-Louis Dalle.

Opvallende kledij

Een eerste initiatief was de aankoop van een nieuwe motorfiets, een BMW 1250 GS. “We kozen dit model omdat de moto zeer wendbaar is en gemakkelijk in te zetten is in onze stedelijke en gemeentelijke omgeving“, duidt commissaris Lieven Naessens. Hij heeft de leiding van de verkeersdienst en wordt inzake verkeershandhaving bijgestaan door een teamchef. Momenteel zijn nu drie motorfietsen in gebruik, waarbij enkele maanden terug een nieuwe motorfiets type BMW 1250 GS werd aangekocht.

Tegen eind dit jaar zal inspecteur Lindsey Bruwier als eerste vrouwelijke motorrijder in de zone aan de slag gaan. Zij heeft reeds de gespecialiseerde opleiding verkeer achter de rug en startte in september met haar praktische motoropleiding aan de WPS in Zedelgem. Alle motorrijders van de politiezone Gavers zijn intussen uitgerust met nieuwe oranje motorkledij. Dit door het Koninklijk Besluit van 2 mei 2019, dat de nieuwe motorkledij voor motorrijders van zowel de lokale als federale politie bepaalde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier