Voetgangersbrug wordt veiliger na petitie

Nadat een honderdtal bewoners een petitie ondertekenden, plant het gemeentebestuur toch een reling aan de nieuwe voetgangersbrug aan de Camille Coolsstraat in Moorslede.

Verschillende bewoners willen graag een leuning aan de voetgangersbrug.© JS
Verschillende bewoners willen graag een leuning aan de voetgangersbrug.© JS

Aan de Camille Coolsstraat werd vorig jaar een voetgangersbrug geïnstalleerd die de Cany Barvillestraat met de Korenwind en de Camille Coolsstraat verbindt. Die smalle voetgangersbrug heeft geen reling. Verschillende ouders reageerden ongerust. “Dit is best wel onveilig”, klonk het al vorige zomer.

In december besloot Ann-Sophie Toorré, mama van een dochter, een petitie op te starten . “Zeker in deze coronatijden wandelen en fietsen de wijkbewoners vaker mee naar school. Deze brug is er gekomen omdat de kinderen veilig naar het centrum zouden kunnen, maar ik vind het op deze manier zelf veiliger om mijn dochter via de drukke Gentsestraat te laten gaan. Ook voor spelende kinderen is de put nabij de brug gevaarlijk”, aldus Ann-Sophie.

Leuning

Zij verzamelde honderd handtekeningen en gaf de petitie af aan het gemeentebestuur. Dinsdag zit schepen Jurgen Deceuninck (STERK) samen met een firma om te bekijken of er toch een leuning kan komen. “Bij de start van dit project hielden we een bevraging, maar toen kregen we weinig respons over of er al dan niet een leuning moest komen.”

“Ik geloofde wel dat een dergelijke brug, die ook op andere plaatsen reeds bestaat, een goede oplossing is. Anderzijds vind ik het ook geen probleem om dat idee aan de kant te schuiven en te luisteren naar iets dat duidelijk wel leeft bij de bewoners.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.