Voetgangers krijgen voorrang in Schepen Lagaestraat in Kortrijk

Gisteren (dinsdag) zijn de werken gestart voor een nieuw voetpad op het kruispunt van de Schepen Lagaestraat en ’t Hoge in Kortrijk.

Het kruispunt van de Doornikssteenweg en de Schepen Lagaestraat. (foto TV)

Het voetpad wordt ter hoogte van het kruispunt langsheen de Dooniksesteenweg dwars doorgetrokken over de Schepen Lagaestraat en het wegprofiel van de Schepen Lagaestraat wordt vernauwd. De werken creëren zo een voorrangspositie voor de voetganger en wandelaar.

Meer veiligheid

Deze omgeving ligt op een druk bewandelde route gezien de nabije ligging van verschillende (hoge) scholen. De nieuwe voetpaden garanderen meer veiligheid voor de vele voetgangers. Twee nieuwe bomen brengen bovendien meer groen in het straatbeeld.

De ingrepen kosten 112.000 euro. De werken eindigen, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden, in de week van 14 december en worden uitgevoerd door de firma Wegenbouw Ockier.

“Dit is een eerder kleine ingreep maar met een groot effect op de verkeersveiligheid. Het is mooi meegenomen dat we ook nog wat extra groen en ontharding kunnen brengen in die omgeving”, besluit schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.