Vlastreffen start dit jaar aan de Budascoop

Stefaan Devleeschouwer (burgemeester van Brakel), schepen Rudolf Scherpereel, voorzitter Bart Denauw, schepen Catherine Waelkens en Kurt Windels (burgemeester van Ingelmunster). © JVGK
Redactie KW

Op dinsdag 18 augustus werd het progamma voor het Vlastreffen het laatste weekend van augustus voorgesteld in het Kortrijkse stadhuis.

De burgemeesters die de motorrijders feestelijk zullen ontvangen, werden bedankt met een aandenken aan het Vlastreffen. Op zijn beurt bedankte de Brakelse burgemeester het bestuur met het wapenschild van zijn gemeente. Kurt Windels, de burgemeester van Ingelmunster nodigde de aanwezigen uit om op de vooravond van het Vlastreffen boterhammen met gehakt te komen eten in Ingelmunster, waar er op 29 augustus een volksfeest is ter ere van zijn huwelijk. Deze burgemeester stapt immers op 5 september in het huwelijksbootje.

Starten bij de Broeltorens

Bart Denauw uit Heule, die vorig jaar de voorzittersfakkel van het Vlastreffen overnam van André Vandenbroucke deed het programma uit de doeken voor het Vlastreffen, dat dit keer een volledig weekend zal innemen. Op vrijdag 28 augustus wordt de traditie van de nocturne verdergezet. “We schudden dan Kortrijk wakker voor het Vlastreffen en rijden van 19 tot 21 uur rond Kortrijk in groepjes van tien tot vijftien motards.” Op zaterdagnamiddag wordt er voor de eerste keer een testdag ingericht. “Elf motomerken zullen op het Schouwburgplein staan en naar schatting 60 modellen zullen kunnen getest worden die dag”, stelt Bart. De grote verandering op zondag, de dag van het Vlastreffen zelf, is dat er voor de eerste keer gestart wordt aan de Budascoop in de Kapucijnenstraat, in de omgeving van de Broeltorens.

André Vandenbroucke, die erevoorzitter werd en net terug is uit India, waar er mede dank zij de opbrengst van het Vlastreffen een vrachtwagen aangekocht werd waar dokters consultaties houden, wenste Bart en zijn team een dikke proficiat. “Ze staan er niet voor 100 % maar voor 1.000 % achter!”

(EDB – foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier