Vlaanderen krijgt er 21 trajectcontroles bij, waarvan zes in West-vlaanderen

West-Vlaanderen krijgt op zes locaties nieuwe trajectcontroles. © belga
Redactie KW

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) kondigt 21 nieuwe trajectcontroles aan langs gewestwegen in Vlaanderen.

“Momenteel werken we aan een aanvraagprocedure waarbij lokale besturen hun vraag naar maatregelen inzake handhaving van snelheidsregimes kunnen indienen”, zegt de minister zaterdag in een persbericht.

Peeters investeert 3 miljoen euro in de 21 nieuwe tracés, samen goed voor ongeveer 55 kilometer gewestweg. De trajectcontroles worden nu besteld en zullen geïnstalleerd zijn tegen het najaar van 2020. Naast de camera’s van lokale besturen, zijn er nu in totaal 65 locaties waar een trajectcontrole geïnstalleerd is.

Handhaving van snelheidsregimes

Naast de prioriteitenlijst met 21 locaties wil de minister ook verder gehoor geven aan de vele vragen van lokale besturen rond handhaving van snelheidsregimes. Minister Peeters zal daarom samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een aanvraagprocedure uitwerken waarbij gemeenten en steden door hen geselecteerde locaties kunnen naar voren schuiven voor roodlicht- en snelheidscamera’s en trajectcontroles op gewestwegen.

Inspraak van lokale besturen is cruciaal bij het bepalen van de locatie van een trajectcontrole. Zij kennen verkeerssituaties op hun grondgebied door en door”, aldus de minister.

Een overzicht van de zes locaties in West-Vlaanderen waar er nieuwe trajectcontroles komen:

Vlaanderen krijgt er 21 trajectcontroles bij, waarvan zes in West-vlaanderen

Vlaanderen krijgt er 21 trajectcontroles bij, waarvan zes in West-vlaanderen

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier